Gem traditional de prune

Printeaza

Gem traditional de prune din: prune, zahar, lamaie.

Ingrediente:Gem traditional de prune

  • 5 kg prune
  • 1 kg zahăr
  • 1 lămâie

 

 

Mod de preparare:

Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi.

Se pune a doua zi gemul la fiert, la foc mic, până când scade bine, amestecând din când în când, iar spre final se adaugă şi zeama de lămâie.

Când este suficient de legat, se pune gemul în borcănele bine spălate şi sterilizate şi se acoperă cu o pătură până a doua zi, apoi se depozitează în cămară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.