Dulceata aromata de mure
PrinteazaDulceata aromata de mure din: mure, mere, zahar, lamaie, coriandru.
- 750 g mure
- 1 kg mere
- 400 ml apă
- 750 g zahăr
- 1 lamaie
- 2 linguri coriandru
Mod de preparare:
Se spală rapid, sub jet de apă rece şi se scurg 750 g mure. Se spală 1 kg mere, se curăţă şi se taie în cubuleţe. Se pun la fiert 400 ml apă cu 750 g zahăr şi, din momentul în care dă în clocot, se lasă 10 minute.
Se pun fructele şi se lasă 45 minute, amestecând des. La finalul fierberii, se adaugă sucul strecurat de la 1 lămâie. Se ia de pe foc şi se adaugă 2 linguri coriandru măcinat.
Se toarnă imediat în borcanele pregătite, sterilizate.
Se închid ermetic, se răstoarnă şi se lasă 5 minute aşezate pe capac.
Pofta buna!