Sos picant cu ardei
PrinteazaSos picant cu ardei din: ardei, rosii, masline, ardei, ulei, otet, zahar, busuioc.
- 600 g ardei galben
- 750 g roşii
- 150 g rondele de măsline
- 1-2 ardei iuţi
- 100 ml ulei de măsline
- 1 lingură oţet balsamic
- 150 g zahăr
- 0 mâna de frunze busuioc
- 1 plic de Gelflx super 3:1
Mod de preparare:
Se taie ardeiul cubuleţe, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe.
Se încinge uleiul într-o cratiţă cu fund gros; se călesc ardeii 10 minute, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Se adaugă roşiile şi se lasă să scadă sucul. Se adaugă ardeiul iute, rondelele de măsline, oţet şi zahărul amestecat cu Gelfix.
Se amestecă continuu 20 minute, se potriveşte de sare şi piper şi, după ce se opreşte focul, se adaugă busuiocul.
Se pune sosul fierbinte în borcane.
Pofta buna!