Sos iute de ardei
PrinteazaSos iute de ardei din: ardei, rosii, masline, ardei, ulei, otet, zahar, busuioc.
Ingrediente:
- 600 g ardei gras
- 750 g roşii
- 150 g rondele de măsline
- 1-2 ardei iuţi
- 100 ml ulei de măsline
- 1 lingură oţet balsamic
- 150 g zahăr
- busuioc
Mod de preparare:
Se taie ardeiul cubuleţe, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe.
Se încinge uleiul într-o cratiţă cu fund gros; se călesc ardeii 10 minute. Se adaugă roşiile şi se lasă să scadă sucul. Se adaugă ardeiul iute, rondelele de măsline, oţet şi zahăr.
Se amestecă continuu 20 minute, se potriveşte de sare şi piper şi, după ce se opreşte focul, se adaugă busuiocul.
Pofta buna!