Supa gazpacho cu usturoi
PrinteazaSupa gazpacho cu usturoi din: ardei, rosii, castraveti, telina, lamaie, usturoi, sare, piper.
- 2 castraveţi
- 2-3 ardei graşi
- 2 cepe
- 6 roşii
- 1 lămâie
- 1 tijă de ţelină
- 1 căţel de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 1 legătură de ţelină frunze
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ardeii se curăţă, ceapa şi usturoiul se curăţă, la fel şi castraveţii (din ardei, tijă de ţelină şi castraveţi se păstrează o treime pentru servit). Legumele se taie în cuburi.
Roşiile se curăţă de seminţe, se taie în bucăţi mai mari, tija de ţelină în felii subţiri.
Se mixează o parte din ardei, ceapa şi usturoiul; se adaugă castraveţii, roşiile, se sărează şi se adaugă piper, apoi se adaugă zeama de lămâie şi uleiul de măsline şi se mixează din nou.
Se dă totul prin strecurătoare pentru a îndepărta cojile, se pune în frigider, unde se ţine până la servire.
Pofta buna!