Tort de casa cu biscuiti
PrinteazaTort de casa cu biscuiti din: oua, biscuiti, nuca, margarina, zahar, cacao.
- 35 biscuiţi
- 6 ouă
- 150 g nucă
- 1/2 pachet margarină
- 2 linguri cacao
- 200 g zahăr praf
- 18 linguri zahăr tos
- esenţă de rom (facultativ)
Mod de preparare:
Se macină prin maşina de carne biscuiţii şi nuca.
Se adaugă peste ei gălbenuşurile, cacao, zahărul praf şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă. Se mai adaugă (opţional) esenţă de rom.
Se aşază compoziţia într-o formă de tort şi se dă la rece.
Se bat bine albuşurile, se adaugă 12 linguri de zahăr şi se face o bezea tare. Se pun într-o crăticioară 6 linguri de zahăr rămase şi, când a prins culoare (s-a caramelizat), se toarnă încet peste albuşurile bătute şi se bate cu telul ca să nu se întărească zahărul.
Albuşurile se vor colora şi vor primi gustul de caramel.
Se toarnă albuşurile peste blatul din biscuiţi şi se dă la rece câteva ore. Se decorează tortul după dorinţă şi se taie felii.
Pofta buna!