Ulei de rapita – Beneficii pentru sanatate, contraindicatii si retete. Uleiul de rapiță este un ulei vegetal extras din semințele de rapiță (Brassica napus), o plantă din familia cruciferelor. Acest ulei are o istorie lungă și este folosit în bucătărie și în diverse alte aplicații. Istoria: Originea: Rapița este o plantă originară din regiunile din […]
Pate de peste afumat
PrinteazaPate de peste afumat din: peste, unt, smantana, mustar, lamaie, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g peşte afumat (macrou, hering, somon)
- 100 g unt
- 100 g smântână grasă
- 1 lingură muştar
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură mărar tocat
- sare
- piper
- pâine prăjită + rucola (pentru servire)
Mod de preparare:
Pate de peste afumat: Pune într-un bol peştele dezosat şi fără piele. Adaugă untul la temperatura camerei, pasează cu furculiţa. Pune smântână, muştarul, zeama de lămâie şi mărarul, apoi amestecă.
La final, potriveşte de sare şi piper. Lasă pasta la frigider pentru 30 de minute. Serveşte pe felii de pâine prăjită, pe care pui mai întâi câteva frunze de rucola.
Pofta buna!
Pui in crusta de chips-uri din: piept de pui, chipsuri de cartofi, unt, sare, piper, usturoi, praf de ceapa, paprika, sos worcestershire. Ingrediente: 6 bucati piept de pui 1 punga chips-uri de cartofi, zdrobite 1 bucata unt 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita sare cu usturoi granulat 1/2 lingurita sare cu praf […]