Legume la grătar cu bulete de branză

Printeaza

O reteta de legume la gratar cu bulete de branza din: ceapa rosie, ciuperci, sfecla rosie, fenicul, branza de vaci, spanac, ceapa verde, gelbenusuri fierte, sare, piper, ulei de floarea soarelui, sos de soia, oregano si usturoi.

Ingrediente: Legume la grătar cu bulete de branză

  • două cepe roşii
  • 300 g ciuperci
  • o sfeclă roşie mai mare
  • o bucată de fenicul
  • 500 g brânză de vaci
  • 200 g spanac
  • ceapă verde
  • 3 gălbenuşuri fierte
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • sos de soia
  • oregano uscat
  • 3 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie sferturi. Sfecla roşie se curăţă de coajă, se spală, se taie felii potrivit de groase şi se pun într-un castron. Feniculul se spală, se taie rondele şi se pune lângă sfeclă.

Intr-un castronel se pun oregano, usturoiul curăţat de foi şi pisat, sosul de soia, piperul după gust şi trei linguri cu ulei.

Se amestecă, se trec legumele tăiate prin sos şi se pun la fript pe grătarul încins împreună cu ciu­percile întregi.

Separat, se pun într-un bol gălbenuşurile pisate, brânza de vaci, spanacul fiert, tocat şi scurs de suc. Se adaugă ceapa verde tocată mărunt, sare, piper şi se amestecă. Se formează bulete din pasta de brânză şi se servesc alături de legumele fripte, calde sau reci.

In lipsa cepei verzi se poate folosi ceapa rosie tocata marunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.