Ciupercute umplute ornate cu verdeaţă şi cu caşcaval
PrinteazaO reteta de ciupercute umplute din: ceapa, ciuperci, patrunjel, marar, pesmet, cascaval, sare, piper, unt si nuci.
- 500 g ciuperci
- 2 legaturi ceapa
- o legatura patrunjel
- o legatura marar
- 2-3 linguri pesmet
- 200 g cascaval
- sare
- piper
- un cubulet unt
- 50 g nuci
Mod de preparare:
Ciuperci se curăţă şi se spală în 3-4 ape, se scot codiţele iar pălărioarele se lasă câteva minute pe un prosop absorbant, să se scurgă. După ce s-au scurs, în fiecare pălărioară se pune puţin unt şi un praf de sare şi se bagă în cuptorul bine încins.
Ceapa şi verdeaţa se spală, se curăţă şi se toacă mărunt şi se pune într-o tigaie cu puţin ulei să se călească. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Codiţele se toacă mărunt şi se pun peste verdeaţă.
După ce s-au călit, se amestecă cu pesmetul şi o parte din caşcaval tăiat cubuleţe. Ciupercile se scot din cuptor şi se umplu cu pasta pregătită. Pe deasupra se rade caşcavalul şi se presară nucile mă cinate. Se servesc ornate cu verdeaţă şi cu caşcaval.
Poftă bună!