Crochete de branza cu verdeata

Printeaza

Crochete de branza cu verdeata din: branza de vaci, telemea sarata de vaca, smantana, oua, pesmet, ceapa verde, marar, busuioc si ulei.

Ingrediente:

  • 250 g branza de vaci
  • 250 g telemea sarata de vaca
  • 100 g smantana
  • 6 oua
  • 250 g pesmet alb
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • o legatura marar
  • 1-2 frunze busuioc verde
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Crochete de branza cu verdeata: Se rade telemeaua de vacă pe răzătoarea mică şi se amestecă cu brânza de vaci, smântână, 3-4 linguri de pesmet alb şi 4 ouă bătute spumă, astfel încât să se obţină o pastă consistenta.

Separat, se spală ceapa verde, mărarul şi se toacă mărunt. Verdeaţa tocată se amestecă fe cu compoziţia de brânză şi se modelează crochetele.

Se bat celelalte ouă iar crochetele se trec prin ou, pesmet, ou şi se pun la prăjit în uleiul bine încins.

Se lasă să se rume­nească 2-3 minute pe o parte şi 2-3 minute pe cealaltă şi se scot, cu spumiera pe un prosop absorbant de bucătărie.

Se servesc călduţe cu garnitură die salată verde sau de sfeclă.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.