Supa crema de usturoi cu rosii
PrinteazaO reteta de supa crema cu usturoi, rosii in bulion, margarina, faina, ceapa, patrunjel verde si piper.
- 2 căpăţâni de usturoi
- 250 g roşii din bulion
- 1 linguriţă margarină, sau untdelemn
- 1 linguriţă făină
- 2 cepe
- 1 legătură pătrunjel verde
- 3 felii de pâine de o zi
- piper
- 1 l apă
Mod de preparare:
Cureţi usturoiul şi ceapa şi le pui la fiert împreună cu roşiile tăiate mărunt într- un litru de apă. Adaugi margarina şi laşi să fiarbă pe foc mic.
Când toate sunt fierte, treci legumele cu tot cu zeamă prin sită şi o mai dai într-un clocot. La final potriveşti de piper, presari pătrunjelul tocat şi o aduci la masă alături de crutoane prăjite uscat în cuptor, nu în tigaie cu grăsime.
Pofta buna!