Mucenici umpluţi
PrinteazaMucenici umpluţi din: faina, margarina, ulei, zahar, drojdie, coaja de lamaie, zahar vanilat, miez de nuca, miere, esenta de portocale, zahar.
- 700 g făină
- 50 g margarină
- 2 linguri ulei
- 100 g zahăr
- 50 g drojdie
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente umplutură şi decor:
- 500 g miez de nucă
- 200 g miere
- 1 esenţă de portocale
- 50 g zahăr
Ingrediente sirop:
- 400 ml apă
- 1 esenţă de portocale
- 1 esenţă de rom
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în jumătate de cană cu apă caldă, adaugi 1 linguriţă zahăr, 2 linguri făină şi laşi maiaua să crească 10 minute. In acest timp topeşti margarina cu uleiul, iar într-un alt vas fierbi o cană de apă cu zahărul, vanilia şi coaja rasă de lămâie. Le laşi apoi să se răcească.
După ce a dospit maiaua, o torni peste făină şi începi să frămânţi încorporând pe rând siropul cu zahăr şi margarina topită .
Frămânţi aluatul până nu se mai lipeşte de mâini, apoi îl laşi pentru o oră să crească. între timp pregăteşti umplutura: Prăjeşti toată nuca în cuptor, apoi o macini.
Amesteci jumătate din ea cu 4 linguri de miere, zahărul şi esenţa de portocale şi astfel obţii umplutura. După ce a crescut aluatul, îl împărţi în 12 părţi.
Faci din fiecare bucată de aluat un sul pe care-l întinzi într-o foaie îngustă, pui 3-4 linguriţe din compoziţia de nucă, rulezi şi-i dai formă de 8.
Faci astfel toţi mucenicii, îi aşezi într-o tavă unsă cu ulei, îi mai laşi 20 de minute să crească, apoi îi dai la cuptor pentru 30 de minute. în acest timp fierbi siropul din apă mirodenii şi zahăr.
După ce s-au copt mucenicii, îi laşi să se răcească, apoi îi treci prin sirop, îi ungi cu miere şi îi treci prin nuca prăjită rămasă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mucenici umpluti cu nuca