Caracatita cu lamaie
PrinteazaCaracatita cu lamaie din: caracatica, ceapa, cartof, cimbru, ulei de masline, lamaie, ardei iute, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- una bucată caracatiță
- o ceapă mărișoară
- un cartof
- cimbru
- ulei de măsline
- lămâie (3-4 bucăți)
- 1 ardei iute
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Caracatita cu lamaie: Se curăță și se pune la fiert în apa cu sare în care adăugăm un cartof, o ceapă și cimbru.
Timpul de fierbere e în funcție de dimensiunea caracatiței (de la o oră în sus). După fierbere se tranșează.
Într-un grătar teflonat (o tigaie) se prăjește puțin la foc iute cu ulei de măsline, sare și ardei iute. Se storc 3-4 lămâi.
Caracatița se pune într-un bol, se scaldă în mult ulei de măsline și se adaugă sucul de lămâie și oregano (pătrunjel).
Se adaugă sare (dacă mai este nevoie) și piper. Este mai bună dacă nu o serviți imediat, ci după aproximativ o oră.
Poftă bună!
Nu am mancat niciodata caracatita