Briose cu banane si cacao
PrinteazaO reteta simpla de briose cu banane si cacao din: lapte degresat, oua, unt, faina, praf de copt, sare, zahar caca si banane pasate.
- 6 linguri lapte degresat
- 2 ouă
- 10 linguri unt topit
- 2 căni făină
- 1 linguriţă praf de copt
- sare
- 3/4 cană zahăr
- 150 g cacao
- 2 banane pasate
Mod de preparare:
Se găteşte forma pentru brioşe. Se încălzeşte cuptorul la semnul 200°C. Laptele, ouăle şi untul se pun într-un vas şi se bat cu telul până când se omogenizează. Se cerne făina, se pune într-un vas separat şi se adaugă sare, praf de copt, zahăr şi cacao, apoi se amestecă bine.
Se toarnă laptele treptat şi se amestecă uşor. Se adaugă piureul de banane. Se toarnă aluatul în forme şi se dă la cuptor 20 min, până când brioşele se rumenesc. Se servesc reci.
Poftă bună!