Polenta cu mangold din: malai, fond de legume, unt cu piper, sare, mangold, ceapa, tomate, ieburi aromatice, ulei, piper, boia, grasime, zucchini. Ingrediente: 300 g mălai 1 l fond de legume 100 g unt cu piper sare 750 g mangold 6 cepe mici (şalote) 200 g tomate de pizza din conservă 2 linguri de ierburi […]
Mamaliga cu oua in sunca si cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de mamaliga, oua, sunca, ciuperci, ceapa, castraveti murati, cascaval, vin rosu, bulion, boia, foaie de dafin si ulei.
- 8 ouă
- 8 felii şuncă
- 600 g ciuperci
- 1 ceapă
- 400 g mălai
- 2 castraveţi muraţi
- 150 g caşcaval
- 1 pahar vin roşu
- 2 linguri bulion
- 1 lingură zahăr
- 1 foaie dafin
- ulei
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Fierbi ouăle şi când sunt gata, le treci sub un jet de apă rece şi le cureţi. înfăşori apoi fiecare ou într-o felie de şuncă şi prinzi cu o scobitoare.
Le prăjeşti pe toate în ulei încins apoi le scoţi pe o farfurie tapetată cu şerveţele care să absoarbă plusul de grăsime.
Cureţi ceapa şi ciupercile, tai mărunt ceapa şi felii subţiri ciupercile şi le căleşti împreună în ulei încins.
Potriveşti de sare, piper şi boia, adaugi castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe şi laşi să se călească împreună.
După ce s-au înmuiat pui vinul, zahărul, foaia de dafin şi pasta de roşii şi mai fierbi împreună 15-20 de minute. în acest timp prepari din mălai, apă şi sare o mămăligă moale pe care o răstorni pe un platou.
Ii faci o adâncitură în mijloc şi aşezi tocăniţa de ciuperci, pe margine pui ouăle şi presari caşcavalul ras.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Polenta cu pui si coacaze
Polenta cu pui si coacaze din: apa, malai, pui, ceapa, ardei gras, fenicul, ciuperci, ardei iiute, susan, sos de soia, limeta, ulei, vin, sos de zmeura, cocaze, sare, piper, cimbru, miere. Ingrediente: 750 ml apă 280 g mălai 500 g pui 4 cepe doi ardei graşi un fenicul 100 g ciuperci un ardei iute 20 […]
Polenta cu legume
O reteta delicioasa de polenta cu: malai, apa, ceapa verde, rosii, broccoli, parmezan, unt, branza de burduf, sare, piper. Ingrediente: 400 g mălai 1.500 ml apă o legătură ceapă verde 8 roşii 500 g broccoli 100 g parmezan 75 g unt 200 g brânză de burduf sare piper Mod de preparare: Broccoli se spală, se […]
Pofta buna!