Galuste de cartofi umplute cu chiftelute fierte
PrinteazaO reteta de galuste de cartofi, carne, bulion, ou, faina, sare, piper, cascaval si unt.
Ingrediente :
- 600 g carne
- 2 linguri bulion
- 1 ou
- 1 linguriţă făină
- sare
- piper
- ulei
- 50 g caşcaval
- 100 g smântână
Ingrediente aluat :
- 1 kg cartofi
- 1 ou
- 200 g făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi carnea în apă cu sare, iei spuma de câte ori este nevoie şi când e gata o treci prin maşina de tocat. Adaugi oul, făina, sare şi piper după gust şi amesteci bine. Formezi apoi chifteluţe pe care le fierbi în apă clocotită cu sare, timp de 10 minute.
Le laşi să se răcească şi în acest timp pregăteşti aluatul de cartofi: Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi şi îi pasezi. îi amesteci cu făina, oul, pui sare şi piper şi omogenizezi aluatul.
Intinzi o foaie potrivit de groasă (3-4 mm grosime) din care tai rondele cu un pahar. înfăşori apoi fiecare chifteluţă într-o bucată de aluat.
Aşezi apoi toate găluştele de cartofi într-o tavă unsă cu ulei, torni bulionul desfăcut într-o ceaşcă de apă cu un praf de piper, razi caşcavalul şi dai totul la cuptor pentru 25-30 de minute. Sunt bune calde cu smântână.
Pofta buna!