Galuste cu prune si scortisoara in pesmet

Printeaza

Galuste cu prune si scortisoara in pesmet din: cartofi, oua, faina, unt, pesmet, zahar, scortisoara, prune.

Ingrediente:Galuste cu prune si scortisoara in pesmet

  • 5 cartofi mari
  • 2 ouă
  • 300 g făină
  • 4 linguri unt
  • 200 g pesmet
  • 150 g zahăr amestecat cu scorţişoară
  • un praf sare
  • 300 g prune

 

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert în coajă, se curăţă, apoi şi se pasează. Cartofilor pasaţi li se adaugă ouăle şi sarea, se amestecă bine şi apoi se adaugă făina. Trebuie să rezulte un aluat care nu se lipeşte de mână.

Se lasă 30 de minute să se odihnească.

Se întinde aluatul pe masa de lucru presărată cu un pic de făină, se taie pătrate, se aşază câte o prună fără sâmbure, se acoperă cu aluat. După ce s-au modelat toate găluştele, se pun la fiert într-o oală cu apă care clocoteşte.

Când se ridică la suprafaţă, sunt gata.

Intre timp, în unt se rumeneşte pesmetul, se scot găluştele în acest pesmet, se acoperă cu acesta, se aşază apoi pe un platou şi se presară cu zahăr amestecat cu scorţişoară.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.