Prajitura cu foi si spuma cu gem
PrinteazaO reteta de prajitura cu foi, gem, faina, galbenusuri, zahar, amoniac, otet si zahar pudra.
Ingrediente foi:
- 650-700 g făină
- 3 gălbenuşuri
- 9 linguri zahăr
- 9 linguri ulei
- 1 linguriţă amoniac
- 1 linguriţă oţet
Ingrediente spumă:
- 3 albuşuri
- 1 lămâie
- 400 g gem de zmeură
- 2 linguri zahar pudră
Mod de preparare:
Amesteci zahărul cu laptele şi uleiul, le pui pe foc mic şi dai amestecul în 2-3 clocote. După ce compoziţia s-a răcit adaugi o linguriţă de amoniac stinsă cu oţet, gălbenuşurile şi făina.
Frămânţi până obţii un aluat elastic, apoi îl împărţi în 3 bucăţi şi coci 3 foi pe dosul tăvii, câte 7-8 minute fiecare foaie.
Baţi albuşurile spumă cu zeama de lămâie, apoi adaugi coaja rasă de lămâie şi gemul. Aşezi o foaie pe un suport, întinzi jumătate din spumă, a doua foaie, spuma rămasă şi a treia foaie. Dai prăjitura la rece pentru 2 ore, apoi o tai şi o presari cu zahăr.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- Prajituri cu gem