Salata de ceapa cu carnati si conopida murata
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de salata de ceapa cu carnati si conopdida din: carnati, conopida murata, masline, muschi de porc afumat, oua, lamaie, gogosari si patrunjel verde.
Ingrediente:
- 1 kg ceapă
- 1/2 kg măsline mari
- 1/2 kg cârnaţi afumaţi
- 5-6 bucheţele conopidă în oţet
- 200 g muşchiuleţ afumat de porc
- 4 ouă
- 1 lămâie
- 200 ml ulei
- 2 gogoşari de la oţet
- 3-4 fire pătrunjel verde
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai peştişori şi o pui la fiert în apă clocotită. După 5 minute o strecori şi o opăreşti din nou în apă clocotită cu sare. O laşi să se scurgă într-o strecurătoare.
Pregăteşti maioneza din 2 gălbenuşuri fierte, 2 gălbenuşuri crude, uleiul turnat în fir subţire, un praf de sare şi zeama de lămâie.
Amesteci maioneza obţinută cu ceapa opărită. Cureţi măslinele de sâmburi şi tai cârnaţii feliuţe. Aşezi într-un castron un strat de ceapă cu maioneză, unul de cârnaţi, al treilea de ceapă cu maioneză, următorul de măsline, apoi iar ceapă cu maioneză, muşchiuleţul tăiat bucăţele şi conopida murată. Decorezi salata cu maioneză, pătrunjel verde şi fâşii de gogoşar.
Pofta buna!