Salata de cartofi cu file de pastrav
PrinteazaO reteta foarte gustoasa de salata de cartofi cu file de pastrav din: cartofi, ceapa, supa, mustar, nectarine sau caise, file de pastrav afumat si salata creson.
- 1 kg de cartofi
- 1 ceapa
- 150 ml de supa
- 1 lingura mustar
- 2 nectarine sau 6 jumatati de caise
- 400 g file de pastrav afumat
- 1/2 salata creson
Mod de preparare:
Spalati cartofii cu apa rece, fierbeti-i 25-30 de minute, turnati apa rece peste ei, apoi lasati-i sa se scurga. Curatati-i de coaja cat sunt inca fierbinti, apoi taiati-i rondele. Curatati ceapa si taiti-o cubulete.
Amestecati cu supa, cu mustar si cu sare, apoi turnati sosul obtinut peste rondele de cartofi.Spalati nectarinele si indepartati-le samburii. Taiati nectarinele, respectiv caisele felioare si incorporati-le in salata.
Incalziti pastravul la 180 C circa 1 minut. Spalati salata, taiti-o marunt si asezati-o pe 4 farfurii. Asezati deasupra rondelele de cartofi calduti. Faceti pastravul bucati potrivite si presarati-le peste cartofi. Daca doriti ornati cu putin cresan.
Poftă bună!