Prajitura cu migdale si frisca
PrinteazaPrajitura cu migdale si frisca din: drojdie, lapte, faina, zahar, unt, sare, coaja de lamaie, oua, amidon, galbenusuri, baton de vanilie, frisca, miere si fulgi de migdale.
Ingrediente:
- 1 cub de drojdie
- 200 ml de lapte călduţ
- 500 g de făină
- 100 g de zahăr
- 100 g de unt moale
- 1 praf de sare
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 ouă
Umplutură:
- 75 g de zahăr
- 40 g de amidon
- 4 gălbenuşuri
- 500 ml de lapte
- 1 baton de vanilie tăiat în două
- 5 foiţe de gelatină
- 400 ml de frişcă
- 1 pacheţel de zahăr vanilat
Pentru topingul de migdale:
- 100 ml de frişcă
- 3 linguri de miere lichidă
- 100 g de zahăr
- 200 g de fulgi de migdale
Mod de preparare:
Prajitura cu migdale si frisca: Dizolvaţi drojdia în lapte. Amestecaţi-o cu toate ingredientele pentru aluat. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l cca. 1 oră să crească.
Amestecaţi zahărul, amidonul, gălbenuşurile şi 125 ml lapte şi adăugaţi totul în restul de lapte încălzit, în care aţi pus batonul de vanilie.
Daţi totul într-un clocot, lăsaţi apoi să fiarbă 1 -2 minute, amestecând continuu. îndepărtaţi vanilia şi acoperiţi crema cu un capac.
Incingeţi cuptorul la 200°C. Frământaţi aluatul. Intindeţi-l într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi înţepaţi-l cu furculiţa. Fierbeţi frişca, mierea şi zahărul. încorporaţi fulgii de migdale.
Intindeţi acest amestec peste aluat, lăsaţi-l 10 de minute şi coaceţi apoi prăjitura 20 de minute.
Amestecaţi crema de vanilie, dizolvaţi gelatina şi încorporaţi-o. Bateţi frişca şi zahărul vanilat şi încorporaţi-le în cremă.
Tăiaţi prăjitura în patru, apoi fiecare bucată în două, orizontal; întindeţi umplutura pe partea de jos.
Aşezaţi capacul pe fiecare bucată şi lăsaţi-le 2 ore la rece.
Poftă bună!