Ciorba de pasare cu legume si taitei de casa
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de pasare cu legume si taitei de casa din: carne de pasare, telina, albitura, ceapa, praz, ardei gras, dovlecei, taitei de casa, rosii, zeama de varza, sare, knorr, patrunjel si leustean.
- carne de pasăre 500 g
- morcov 60 g
- ţelină şi albitură 150 g
- ceapă 60 g
- praz 100 g
- ardei gras 100 g
- dovlecei 100 g
- tăiţei de casă sau paste făinoase din comerţ 100 g
- roşii proaspete sau în bulion 200 g
- zeamă de varză 5-600 ml
- sare şi knorr după gust
- pătrunjel sau leuştean
Mod de preparare:
Carnea de pasăre se curăţă, se spală, se porţionează şi se pune la fiert în apă rece. Se spumează, se adaugă o linguriţă de knorr şi se fierbe 20-30 minute.
Se adaugă zarzavatul şi prazul tăiat mărunt, iar spre sfârşitul fierberii se adaugă ardeiul gras tăiat mărunt şi dovleceii tăiaţi feliuţe. Se continuă fierberea încă câteva minute şi se adaugă tăiţeii de casă şi roşiile, decojite şi tăiate felii.
Se lasă la foc potrivit, până ce toate ingredientele sunt bine fierte, după care se adaugă zeama de varză fiartă separat. Se potriveşte gustul cu sare, iar înainte de servire se adaugă leuştean tocat mărunt.
Poftă bună!