File de porc haiducesc
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de file de porc haiducesc din: file de porc, miez de seminte, ardei iute, unt, pesmet, boia dulce, sare, piper si ceapa murata in vin rosu.
- 220 g file de porc
- 70 g miezuri de seminţe
- o jumătate de ardei iute
- 70 g unt
- 10 g pesmet
- 3 g boia dulce
- sare
- piper
- ceapă murată în vin roşu
Mod de preparare:
Fileul de porc se întinde şi se condimentează cu sare, piper şi boia dulce. Seminţele de floarea-soarelui se prăjesc puţin, se adaugă untul, ardeiul iute şi, treptat,, pesmetul.
Se pune această umplutură pe fileul de porc şi se împachetează. Se prăjeşte în ulei. Când este aproape gata se adaugă vih şi se lasă la fiert.
Cepele se fierb în vin roşu, oţet de mere, oţet balsamic, praz şi scorţişoară. Se serveşte fileul de porc stropit cu sos şi garnitură de ceapă murată în vin.
Poftă bună!