Sarmale turcesti
PrinteazaSarmale turcesti din: orez, ceapa, ulei, menta, patrunjel, lamaie, sare, foi de vita.
- 250 g foi de viţă de vie
- 100 g orez cu bob rotund
- 4 cepe
- 100 ml ulei
- o legătură pătrunjel
- o lingură mentă uscată
- o lămâie
- sare
Mod de preparare:
Cepele tăiate se călesc 5 minute în ulei. Se adaugă orezul, se amestecă şi, după ce a devenit translucid, se pun sare, pătrunjelul tocat şi menta.
Se toarnă 100 ml apă, se lasă la fiert 10 minute, apoi se lasă la răcit. Foile de viţă se trec sub un jet de apă, dacă au fost conservate în borcane, şi se taie vinişoarele tari.
Se repartizează umplutura cu o linguriţă pe fiecare foaie, se rulează şi se pun în oala de fiert. Se fierb acoperite cu apă, suc de lămâie şi un fir de ulei. Când a scăzut apa, sunt gata.
Se pot servi cu iaurt de soia.
Pofta buna!