Salata de cartofi cu parmezan
PrinteazaSalata de cartofi cu parmezan din: cartofi, ceapa, marar, patrunjel, parmezan, ulei, usturoi.
- un kg cartofi
- o ceapă roşie
- o legătură mărar
Pentru sos:
- 2 legături pătrunjel
- o lingură muguri de pin
- o lingură parmezan
- 100 ml ulei
- un căţel usturoi
- 1-2 linguri suc de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine si se pun la fiert în coajă. Intre timp, în bolul unui mixer se pun pătrunjelul, usturoiul şi mugurii de pin. Se mixează, se adaugă parmezanul, se mixează şi se toarnă uleiul amestecând, iar apoi sucul de lămâie.
Cartofii se curăţă de coajă şi, calzi fiind, se amestecă bine cu sosul de pătrunjel, ceapa tăiată peştişori şi mărarul. Se potriveşte gustul de sare şi se serveşte imediat.
Pofta buna!