Orez basmati cu caju
PrinteazaOrez basmati cu caju din: orez basmati, ulei, seminte de chimen, dafin, cardamom, cuisoare, ceapa, morcov, mazare, porumb, cajuu, pudra de chimen, sare.
- 225gr orez basmati
- 2 linguri ulei
- 1/2 lingurita seminte de chimen
- 2 frunze de dafin
- 4 pastai cardamom
- 4 cuisoare
- 1 ceapa tocata
- 1 morcov tocat
- 50gr mazare
- 50gr porumb
- 25gr cajuu
- 1/4 lingurita pudra de chimen
- sare
Mod de preparare:
Spalati foarte bine orezul si apoi lasati intr-un bol cu apa rece pentru 30 de minute.
Incalziti uleiul intr-o tigaie si rumeniti semintele de chimen pentru 2 minute. Adaugati dafin, cardamom si cuisoare si mai rumeniti 2 minute. Incorporati ceapa si gatiti 5 minute. Adaugati morcovul si gatiti 3-4 minute.
Scurgeti orezul si adaugati in tigaie, impreuna cu mazarea, porumbul si caju. Gatiti 4-5 minute.
Adaugati 675ml apa, pudra de chimen si sare. Amestecati, acoepriti cu un capac si fierbeti timp de 15 minute. Lasati sa se odihneasca 10 minute, apoi serviti cald.
Pofta buna!