Placinta cu peste oceanic

Printeaza

Placinta cu peste oceanic din: somon, file de cod, smantana, oua, cartofi, icre, marar, sare, aluat, lamaie.

Ingrediente:

  • 200 g somon proaspăt
  • 200 g somon afumat
  • 200 g file de cod sau alt peşte oceanic
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 albuşuri
  • 500 g cartofi cu coaja foarte fină
  • 50 g icre preparate
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • 400 g aluat fraged
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Placinta cu peste oceanic: Taie fileurile de peşte în cubuleţe. Se amestecă apoi într-un vas, cu mixerul, cu sare după gust, mărarul tocat, smântână şi albuşurile, în prealabil bătute spumă cu câteva picături de zeamă de lămâie.

Spală bine cartofii şi se pun la fiert în apă uşor sărată, fără să fie curăţaţi de coajă. După 20 min. se scurg cartofii fierţi, apoi se decojesc şi se taie în felii subţiri.

Intinde o foaie din aluatul fraged şi se aşază într-o formă de tartă cu diametrul de 30 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Se coace 1/4 oră la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, apoi se scoate şi se pune repede umplutura, în straturi succesive: somonul proaspăt tăiat fâşiuţe, pasta de peşte oceanic, feliuţele de somon afumat, iar deasupra felii subţiri de cartofi fierţi.

Introduce din nou tava în cuptor, la 220°C şi se lasă tarta timp de 20 de minute. După ce s-a copt şi s-a răcit, se porţionează cu un cuţit bine ascuţit şi se decorează cu icre preparate şi cu rondele de lămâie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.