Supa aromata de ciuperci
PrinteazaSupa aromata de ciuperci din: ciuperci, unt, lapte, faina, sare, piper, zahar, verdeata.
- 4-5 ciuperci mari
- 2 linguri cu unt
- 500 ml lapte dulce
- 1 lingură cu făină
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură cu zahăr
- verdeaţă
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile, tocaţi şi codiţele, curăţate de pământ şi nisip şi spălate bine, tăiaţi felii subţiri ciupercile, pe lungul lamelelor, săraţi-le piperaţi-le şi presăraţi-le cu faină.
Lăsaţi-le să stea 10 minute.
Aşezaţi pe foc o oală cu 1 l de apă rece, când apa se încălzeşte puneţi laptele când supa ajunge la punctul de fierbere, adăugaţi ciupercile şi 1 lingură cu zahăr.
Fierbeţi supa la foc mic 20 minute.
Pofta buna!