Gulas de vita cu ardei si rosii
PrinteazaGulas de vita cu ardei si rosii din: carne de vita, ceapa, ardei, rosii, boia, sare, piper.
- un kg carne de vită
- un kg ceapă
- un kg ardei gras roşu
- 250 ml ulei
- o lingură boia
- o linguriţă boia iute
- 4 roşii bine coapte
- 2 linguri bulion
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se toacă peştişori şi împreună cu ardeii tăiaţi cubuieţe se pune la călit. Se presară cu sare şi, când a devenit translucidă, se pune carnea tăiată cubulete.
Se lasă la călit până ce îşi schimbă culoarea, se pun boiaua, piperul, se lasă 2-3 minute, după care se pun roşiile. Se lasă 5 minute cu roşiile, se adaugă bulionul, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert două ore.
Pofta buna!