Praz sotat cu naut
PrinteazaPraz sotat cu naut din: praz, morcovi, cartofi, rosii, naut, ulei, masline, parmezan, sare, piper.
- 2 bucăţi praz
- 2 morcovi fierţi
- 4 cartofi
- 4 roşii
- 2-3 linguri nâut gata fiert
- 2 linguri ulei
- 2 linguri măsline
- 10 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prazul taiat bucatele se pune la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă 10 minute să clocotească se scurge foarte bine. Năutul se trece sub un jet de apă rece, morcovii si cartofii se taie si se pun în tigaie cu ulei.
Se adaugă prazul, măslinele, roşiile si se tin toate pe foc mare timp de 10 minute, amestecând continuu. Se potriveste de sare şi piper si se serveste cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna!