Dovlecei umpluti cu carne de pui
PrinteazaO reteta de dovlecei umplut cu carne de pui din: carne de pui, ciuperci, dovlecei, ceapa, paine, pasta de tomate, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper, smantana si patrunjel.
- 500 g carne de pui
- 200 g ciuperci
- 4 dovlecei
- o ceapă
- o felie de pâine
- 5 roşii
- o lingură cu pastă de tomate
- 8 căţei de usturoi
- două linguri cu ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- smântână
- pătrunjel
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se taie în jumătăţi şi li se scoate miezul cu o linguriţă. Carnea de pui se spală, se scurge de apă şi se dă prin maşina de tocat. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se toacă mărunt şi se pun peste carne. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari.
Se curăţă trei căţei de usturoi, se spală şi se toacă. Se pun toate ingredientele tocate într-un bol, se adaugă sare şi piper, pătrunjel tocat şi felia de pâine înmuiată în apă, apoi stoarsă.
Se adaugă miezul de la dovlecei tocat şi scurs de suc, se amestecă şi se umplu dovleceii. Se aşază într-o tavă, se toarnă puţin ulei, se presară restul de usturoi feliat, roşiile date prin râzătoare, pasta de tomate amestecată cu apă cât să-i acopere.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc 30-45 de minute sau până ce sosul a scăzut şi carnea este gata.
Poftă bună!