Ciorba de macrou cu rozmarin
PrinteazaO reteta gustoasa de ciorba de macrou cu rozmarin din: macrou, dovlecel, ciuperci, ardei gras, rosii, orez, praz, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, ardei iute, rozmarin, sare, piper si bors.
- un kilogram de macrou
- un dovlecel
- 500 g ciuperci
- un morcov
- un ardei gras
- 4 roşii
- două linguri cu orez
- un fir de praz
- o ceapă roşie
- 75 ml ulei de floarea soarelui
- un ardei iute mic
- o crenguţă de rozmarin
- sare
- piper
- 300 ml borş
Mod de preparare:
Macroul se curăţă, se eviscerează, se taie bucăţi potrivite şi se spală. Se presară cu sare, se acoperă cu un capac şi se introduce la rece.
Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pune într-un castron. Ceapa roşie şi prazul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun la fiert în doi litri de apă. Se adaugă morcovul, o lingură cu sare şi uleiul de floarea- soarelui.
Se lasă pe foc până ce legumele sunt aproape fierte, se adaugă orezul, dovlecelul tăiai cubuleţe şi ardeii. Când orezul şi legumele sunt fierte, se adaugă roşiile date prin râzătoare, borşul şi ciupercile tăiate bucăţi.
Se fierbe 10 minute, se adaugă bucăţile de macrou şi puîin piper şi se mai fierbe 15 minute la foc mediu. Se serveste fierbinte sau calduta, presarata cu rozmarin tocat.
Poftă bună!