Rulouri cu piept de pui
PrinteazaRulouri cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, unt, oua, lapte, ulei, sare, piper.
- un piept de pui tocat
- o ceapă
- sare
- piper
- 100 g unt topit
- un gălbenuş + un ou
- 2 linguri lapte
- o lingură ulei
- 4 foi plăcintă
Mod de preparare:
In ulei se pune ceapa tocată la călit, se presară cu sare şi, când a devenit translucidă, se adaugă carnea. Se lasă până ce se albeşte şi nu mai are apă. Se trage de pe foc, se potriveşte gustul de sare şi piper şi apoi, după răcorire, se adaugă oul.
Se topeşte untul, se taie foile de plăcintă după dorinţă în pătrate sau dreptunghiuri, se aşază câte două, suprapuse şi unse fiecare cu unt. Se repartizează umplutura, se rulează şi se aşază în tava de copt unsă cu untul rămas.
Se ung cu gălbenuş amestecat cu lapte şi se coc 25 de minute.
Pofta buna!