Dovleac cu cuscus

Printeaza

Dovleac cu cuscus din: dovleac, cuscus, rosii, ardei, ceapa, ulei, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Dovleac cu cuscus

  • 1 dovleac mic (circa 500 g de pulpă)
  • 200 g cuşcuş
  • 2 roşii sau 6 roşii cherry
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapă
  • ulei de măsline
  • verdeaţă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie dovleacul în jumătăţi, scoate seminţele, stropeşte-l cu ulei de măsline şi dă-l la cuptor cam 30 de minute. Toarnă apă fierbinte peste cuşcuş cât să-l acopere, ţine-l la hidratat 10 minute.

Când dovleacul s-a răcorit, scoate pulpa, lăsând intactă marginea, şi tai-o în cubuleţe. Toacă roşiile cubuleţe. Taie mărunt ceapa şi ardeiul capia şi căleşte-le puţin.

Amestecă toate legumele cu cuşcuşul fiert, sărează şi piperează. Umple jumătăţile de dovleac cu această compoziţie şi garniseşte cu verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.