Dovleac cu cuscus
PrinteazaDovleac cu cuscus din: dovleac, cuscus, rosii, ardei, ceapa, ulei, verdeata, sare, piper.
- 1 dovleac mic (circa 500 g de pulpă)
- 200 g cuşcuş
- 2 roşii sau 6 roşii cherry
- 1 ardei capia
- 1 ceapă
- ulei de măsline
- verdeaţă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie dovleacul în jumătăţi, scoate seminţele, stropeşte-l cu ulei de măsline şi dă-l la cuptor cam 30 de minute. Toarnă apă fierbinte peste cuşcuş cât să-l acopere, ţine-l la hidratat 10 minute.
Când dovleacul s-a răcorit, scoate pulpa, lăsând intactă marginea, şi tai-o în cubuleţe. Toacă roşiile cubuleţe. Taie mărunt ceapa şi ardeiul capia şi căleşte-le puţin.
Amestecă toate legumele cu cuşcuşul fiert, sărează şi piperează. Umple jumătăţile de dovleac cu această compoziţie şi garniseşte cu verdeaţă.
Pofta buna!