Pulpa de miel cu ierburi de Provence

Printeaza

Pulpa de miel cu ierburi de Provence din: pulpa de miel, ierburi, rosii, piper, ulei, ceapa, usturoi, vin, morcovi, dovlecel, rozmarin, cimbru, sare, piper.

 

Ingrediente:Pulpa de miel cu ierburi de Provence

  • 1,2 kg pulpă de miel fără os
  • 2 linguriţe ierburi de Provence
  • 50g roşii din conservă sau uscate
  • 1 lingură boabe de piper verde
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 200 ml vin alb
  • 500 ml supă
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 500 g roşii proaspete
  • 2 fire rozmarin
  • 2 fire de cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală carnea, tamponeaz-o cu un şervet şi dă-o cu sare, piper şi ierburi de Provence.

Dacă foloseşti roşii uscate, înmoaie-le mai întâi 20 de minute în apă fierbinte.

Roşiile proaspete sau din conservă scurge-le de zeamă şi taie-le cubuleţe. Apoi amestecă-le cu boabe de piper verde.

Umple pulpa de miel cu acest amestec şi ruleaz-o, leag-o bine cu aţă.

Curăţă ceapa şi usturoiul, toacă-le şi pune-le în tavă alături de came, împreună cu foile de dafin.

Dă pulpa la cuptor, adaugă vin şi supă şi acoperă vasul. înăbuşă friptura timp de 2 ore. Taie felii morcovii şi dovleceii, iar roşiile sferturi.

Cu 20 de minute înainte ca friptura să fie gata, adaugă morcovii, dovleceii, roşiile, rozmarinul, cimbrul şi înăbuşă toate legumele cu carnea.

Taie friptura felii şi serveşte-o alături de sos şi legume.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Miel umplut pentru masa de Paşti

Pulpa de miel cu portocale

Pulpa de miel cu portocale din: pulpa de miel, portocale, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1,8 kg pulpă de miel 8 portocale 2 cepe 4 linguriţe de ulei de măsline 8 căţei de usturoi 250 ml de zeamă de la supa de pui sare fină piper negru măcinat   Mod de preparare: Se storc […]

 

Pulpa de miel cu garnitura de conopida

Pulpa de miel cu garnitura de conopida

Pulpa de miel cu garnitura de conopida din: ulei, ceapa, usturoi, pesmet, masline, rozmarin, cimbru, patrunjel, pulpa de miel, sare, piper, vin, supa, conopida, lamaie. Ingrediente: Pentru umplutura: ulei de măsline 1 ceapă, tăiată mărunt 6 căţei de usturoi, zdrobiţi 180g pesmet alb 80 g măsline negre, fără sâmburi 15 g rozmarin proaspăt 15 g […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.