Supa crema de dovleac cu usturoi si crutoane
PrinteazaSupa crema de dovleac cu usturoi si crutoane din: dovleac, cartofi, ceapa, usturoi, unt, ulei, crutoane.
- 1 kg miez de dovleac
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 2-3 căţei de usturoi
- 50 g unt
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură seminţe de dovleac
- crutoane din pâine albă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală de 3 l, pune la călit în unt şi ulei ceapa tăiată mărunt.
Când devine transparentă, adaugă usturoiul tăiat felii, mai lasă cam 1 minut, apoi adaugă cartofii şi miezul de dovleac tăiate cubuleţe, amestecă şi stinge cu 1,5-21 de supă sau apă fierbinte, adaugă puţină sare şi lasă să fiarbă la foc mic.
Când dovleacul e pătruns, închide focul, lasă supa să se răcorească 5-10 minute, apoi paseaz-o la blender, potriveşte de sare şi piper. Serveşte supa cu seminţe de dovleac şi crutoane.
Pofta buna!