Supa crema de dovleac cu usturoi si crutoane

Printeaza

Supa crema de dovleac cu usturoi si crutoane din: dovleac, cartofi, ceapa, usturoi, unt, ulei, crutoane.

Ingrediente:Supa crema de dovleac cu usturoi si crutoane

  • 1 kg miez de dovleac
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 50 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură seminţe de dovleac
  • crutoane din pâine albă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o oală de 3 l, pune la călit în unt şi ulei ceapa tăiată mărunt.

Când devine transparentă, adaugă usturoiul tăiat felii, mai lasă cam 1 minut, apoi adaugă cartofii şi miezul de dovleac tăiate cubuleţe, amestecă şi stinge cu 1,5-21 de supă sau apă fierbinte, adaugă puţină sare şi lasă să fiarbă la foc mic.

Când dovleacul e pătruns, închide focul, lasă supa să se răcorească 5-10 minute, apoi paseaz-o la blender, potriveşte de sare şi piper. Serveşte supa cu seminţe de dovleac şi crutoane.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.