Lebar bavarez
PrinteazaLebar bavarez din: carne, ceapa, sare, piper, maghiran, usturoi, lamaie, untura.
- 1 kg carne de vită fără grăsime
- 200 g ceafă de porc
- 100 g piept de porc
- 1 ceapă
- 30 g sare
- 1 linguriţă piper alb măcinat
- 1 linguriţă maghiran
- 1 căţel de usturoi pisat
- coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie
- 500 ml apă
- 5 g untură de porc
Mod de preparare:
Se toacă şi se mixează carnea cu sare şi apă (compoziţia să fie ca o ciulama, care se lasă să stea la frigider). După un timp, se amestecă împreună cu ceapa tocată şi alte mirodenii.
Se aşază într-o formă de chec unsă şi se coace 90 până la 120 minute în cuptorul deja încins, la 170-180°C.
Pofta buna!