Prajitura cu coacaze rosii
PrinteazaPrajitura cu coacaze rosii din: zahar, oua, faina, branza, unt, vanilie, amidon, coacaze.
- 300 g zahăr
- 5 ouă
- 500 g brânză de vaci fină (sau iaurt grecesc)
- 200 g unt
- 2 plicuri esenţă de vanilie
- 140 g făină
- 3 linguriţe de amidon
- 1 vârf de cuţit de sare
- 2 căni de coacăze roşii
- zahăr pudră
- 1 praf de copt
Mod de preparare:
Cuptorul se încălzeşte la 180°C. Se freacă untul cu zahărul la mixer. Se adaugă ouăle, pe rând, apoi esenţa de vanilie şi brânza şi se mixează la viteză mică.
Se adaugă făina în amestec cu amidonul şi praful de sare şi se încorporează lent cu o spatulă.
Crema se toarnă în tava unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi se dă la cuptor 45 de minute sau până se rumeneşte uşor. în ultimele 10 minute, se presară coacăzele.
Se lasă la răcit şi se pudrează cu zahăr.
Pofta buna!