Rulouri de carne si creier
PrinteazaO reteta de rulouri cu creier, oua, pesmet, faina, ceapa, sare, piper si ulei.
Ingrediente :
- 800 g pulpă de porc
- 400 g creier
- 4 ouă
- 100 g pesmet
- 4 linguri făină
- 2 cepe
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Tai carnea felii potrivite pe care le baţi cu ciocanul de carne şi le presari cu sare. Laşi creierul curăţat de pieliţe în apă rece timp de o oră, apoi îl pui la fiert într-un tifon, în apă cu sare pentru 15-20 de minute.
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi creierul şi le prăjeşti împreună timp de 10 minute. Lasi sa se răcească apoi îl amesteci cu 2 ouă şi potriveşti de sare şi piper.
Pui pe fiecare felie de carne câte o lingură din compoziţie, rulezi şi o prinzi cu scobitori.Dupa ce le-ai pregătit pe toate, le treci prin faina, ou si pesmet si le prajesti in ulei. Le lasi sa se raceasca, apoi le scoti scobitorile si le asezi pe un platou.
Pofta buna!