Saratele cu branza din: faina, branza, margarina, oua, galbenus de ou, lapte, nucsoara, ardei iute, seminte de susan. Ingrediente: 300g faina 250g branza 250g margarina 2 oua + 1 galbenus de ou 1 lingurita de lapte nucșoara ardei iute semințe de susan Mod de preparare: Se rade branza. Se amesteca apoi cu faina […]
Saratele cu chimen si branza
PrinteazaSaratele cu chimen si branza din: faina, margarina, branza, smantana, chimen, sare.
- 500 g făină
- 1 pachet margarină
- 200 ml smântână
- 200 g brânză oaie
- 1 ou
- chimen
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Se frământă un aluat elastic din margarina topită (nu fierbinte) cu smântână şi brânza rasă prin răzătoarea mică.
Se înfăşoară în celofan şi se lasă o oră la frigider.
Se împarte aluatul în două, apoi se întinde în foi cu grosimea de 3-4 mm, se ung cu oul bătut, se presară chimen şi sare grunjoasă, apoi se taie în bucăţi lungi de 10 cm şi late de 1 cm, care se aşază una lângă alta, în tava tapetată cu hârtie pentru copt.
Se dau la copt în cuptorul încălzit, la foc potrivit, 25-30 de minute, până ce se rumenesc uşor.
Se scot din tavă şi se lasă pe un grătar să se răcească.
Se servesc după ce s-au răcit.
Pofta buna!
poate iti place si:
Saratele asortate
Saratele asortate din: faina, unt, oua, lapte, smantana, sare, chimen si parmezan. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 2 oua 1 lingura lapte cald 1 lingura smantana 1 lingurita rasa de sare seminte de chimen, mac parmezan ras Mod de preparare: Amesteci, într-un castron, untul moale şi faina. Adaugi un ou, laptele, smântână […]
Pofta buna!