Somon cu sos de coriandru
PrinteazaSomon cu sos de coriandru din: somon, ardei, rosii, conopida, morcovi, porumb, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper.
- 400 g somon congelat
- 1 ardei capia
- 5-6 roşii cherry
- câteva bucheţele de conopidă
- 2 morcovi tineri
- 1 porumb copt
- câţiva căţei de usturoi
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1/2 lămâie
- boabe de coriandu
- boabe de piper negru
- frunze de busuioc proaspăt
- sare
Mod de preparare:
Somonul se decongelează în frigider, se scurge apa rezultată, se ţine în 2 linguri ulei măsline, zeama de lămâie, sare şi busuioc pentru 30 de minute, la rece, apoi se frige pe tigaia unsă cu o lingură ulei măsline, pentru 10 minute, pe ambele părţi.
Morcovul şi conopida se fierb 10 şi respectiv 5 minute în apă cu sare. Fâşiile de ardei, roşiile şi porumbul se frig pe grill. Căţeii de usturoi, boabele de coriandru şi piper, frunzele de busuioc, uleiul de măsline, sarea şi zeama de lămâie se amestecă cu blenderul şi se pasează, rezultând dressingul.
Se pune pe farfurie bucata de somon, alături legume şi se asezonează cu dressingul, frunze de busuioc şi pătrunjel verde.
Se serveşte cald.
Pofta buna!