Dovlecei umpluti la cuptor cu verdeata
PrinteazaDovlecei umpluti la cuptor cu verdeata din: dovlecei, rosii, carne, ceapa, ardei, sare, piper.
- 4 dovlecei tineri
- 4 roşii mari şi tari
- 400 g carne tocată de curcan
- 1 ceapă
- ardei gras roşu
- 1 lingură de legume deshidratate fără sare
- ulei
- sare şi piper
- verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
- 10 ouă de prepeliţă
Mod de preparare:
Dovleceii se taie la capete, apoi se taie în două bucăţi egale. Se curăţă de miez cu o linguriţă, fară a străpunge celălalt capăt al jumătăţii. La roşii se taie un capac şi se curăţă de miez. Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie cubuleţe, apoi se călesc împreună într-un strop de ulei.
Se adaugă carnea şi se căleşte până scade tot sucul lăsat. Se adaugă şi lingura de legume deshidratate, se potriveşte de sare şi piper, se ia tigaia de pe foc şi se adaugă verdeaţa tocată fin.
Se umple fiecare jumătate de dovlecel şi de roşie, se aşază într-o tavă mai înaltă, iar deasupra compoziţiei se sparge câte un ou de prepeliţă.
Se toacă mărunt miezul de la roşii, se toarnă în tavă, se completează cu apă, se adaugă un praf de sare şi un strop de ulei, apoi se dă 30 de minute la cuptor. Se pot servi simplu sau cu smântână.
Pofta buna!