Rulada cu sampanie
PrinteazaRulada cu sampanie din: zahar, oua, faina, ciocolata, unt, sampanie.
- 200 g zahăr
- oua
- 100 g ciocolată neagră
- 200 g făină
- 175 g ciocolată albă
- 30 g unt
- 25 ml şampanie
Mod de preparare:
Se prepară un blat: se bat spumă 4 albuşuri, adăugând treptat 200 g zahăr pudră. Se înglobează, pe rând, 4 gălbenuşuri, apoi 100 g ciocolată neagră rasă şi la final 200 g făină. Compoziţia se coace 45 minute.
Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească puţin în tavă, apoi se scoate şi se rulează într-un prosop umezit. Se lasă să se răcească bine.
Se prepară spuma: se topesc la bain-marie 175 g ciocolată albă cu 30 g unt şi 25 ml şampanie, apoi se lasă să se răcească. Separat, tot la bain-marie, se amestecă 3 gălbenuşuri cu 65 g zahăr şi 25 ml şampanie, până când se obţine o cremă groasă, care nu trebuie să fiarbă.
Se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata topită. Se lasă să se răcească şi se înglobează prin mixare. Se desface rulada şi se unge cu spumă de şampanie. Se rulează iar şi se dă la rece.
Se taie felii şi se ornează cu sâmburi de rodie.
Pofta buna!