Pere zaharisite
PrinteazaPere zaharisite din: oua, zahar, ulei, faina, lamaie, unt, gem, pere.
Aluat:
- 3 ouă
- 2 pahare zahăr
- 2 pahare ulei
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- făină cât cuprinde, pentru un aluat potrivit de moale
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- coajă rasă de lămâie
Cremă:
- 200 g unt
- 250 g zahăr tos
- 2-3 linguri gem sau marmeladă de pere
- 1 linguriţă esenţă de migdale
- miezul scobit al perelor
Sirop:
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană apă
- colorant alimentar verde
- 1 linguriţă turmeric
Mod de preparare:
Se prepară blatul: se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă treptat uleiul şi făina amestecată cu bicarbonatul, apoi zahărul vanilat şi coajă de lămâie.
Din aluatul potrivit de moale şi maleabil, se modelează jumătăţile de pere, care se aşază pe hârtie de copt, într-o tavă mare de la cuptor, la distanţă unele de altele, deoarece ele vor creşte.
Se lasă la cuptor 10-15 minute, având grijă să nu se rumenească prea tare. Fiecare jumătate de pară. se scobeşte cu linguriţa, ca să se facă loc 1 pentru cremă.
Se prepară crema: Se omogenizează untul cu zahărul, se adaugă gemul, esenţa de migdale şi miezul scobit al perelor. Se umplu jumătăţile de pară cu crema şi se lipesc două câte două.
Se face siropul din apă şi zahăr, care se împarte în două vase separate.
Intr-un vas se pune o linguriţă de colorant alimentar verde, iar în celălalt, pentru : a obţine culoarea galbenă, se adaugă o linguriţă de turmeric.
Se scufundă perele în sirop, apoi se tăvălesc prin zahăr tos.
Pofta buna!