Somon cu porumb si conopida

Printeaza

Somon cu porumb si conopida din: somon, ardei, rosii, conopida, morcovi, porumb, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Somon cu porumb si conopida

  • 500 g somon
  • 1 ardei capia
  • 5-6 roşii
  • câteva bucheţele de conopidă
  • 2 morcovi tineri
  • 1 porumb copt
  • usturoi
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1/2 lămâie
  • boabe de coriandu
  • boabe de piper
  • busuioc
  • sare

 

Mod de preparare:

Somonul se ţine în 2 linguri ulei măsline, zeama de lămâie, sare şi busuioc pentru 30 de minute, la rece, apoi se frige pe tigaia unsă cu o lingură ulei măsline, pentru 10 minute.

Morcovul şi conopida se fierb 10 şi respectiv 5 minute în apă cu sare. Fâşiile de ardei, roşiile şi porumbul se frig pe grill. Căţeii de usturoi, boabele de coriandru şi piper, frunzele de busuioc, uleiul de măsline, sarea şi zeama de lămâie se amestecă cu blenderul şi se pasează, rezultând dressingul.

Se pune pe farfurie bucata de somon, alături legume şi se asezonează cu busuioc şi pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.