Somon cu porumb si conopida
PrinteazaSomon cu porumb si conopida din: somon, ardei, rosii, conopida, morcovi, porumb, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper.
- 500 g somon
- 1 ardei capia
- 5-6 roşii
- câteva bucheţele de conopidă
- 2 morcovi tineri
- 1 porumb copt
- usturoi
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1/2 lămâie
- boabe de coriandu
- boabe de piper
- busuioc
- sare
Mod de preparare:
Somonul se ţine în 2 linguri ulei măsline, zeama de lămâie, sare şi busuioc pentru 30 de minute, la rece, apoi se frige pe tigaia unsă cu o lingură ulei măsline, pentru 10 minute.
Morcovul şi conopida se fierb 10 şi respectiv 5 minute în apă cu sare. Fâşiile de ardei, roşiile şi porumbul se frig pe grill. Căţeii de usturoi, boabele de coriandru şi piper, frunzele de busuioc, uleiul de măsline, sarea şi zeama de lămâie se amestecă cu blenderul şi se pasează, rezultând dressingul.
Se pune pe farfurie bucata de somon, alături legume şi se asezonează cu busuioc şi pătrunjel verde.
Pofta buna!