Tort cu fructe confiate
PrinteazaTort cu fructe confiate din: oua, zahar, faina, lichior, ricotta, vanilie.
- 6 oua
- 200 g zahar
- 200 g făină
- 8 linguri Mareschino (lichior)
Umplutură:
- 800 g ricotta
- 200 g zahăr
- 1/2 baton de vanilie
- 250 g fructe confiate
- 100 g ciocolată amăruie
Pentru decor:
- 1/2 baton vanilie
- 50 g zahăr
- 50 g fistic măcinat
- 500 g smântână
- 150 g fructe confiate
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu zahărul. Se încorporează făina, apoi se pune într-o formă de tort, presărată cu făină. Se coace 45 de minute la 160°C.
Pentru umplutură, se fierbe zahărul cu 200 ml apă şi cu vanilia. Siropul călduţ se amestecă cu ricotta, apoi se adaugă fructele confiate şi cio colata tocată.
Blatul se taie în trei, fiecare foaie se stropeşte cu lichior şi se unge cu crema de ricotta. Smântână, zahărul şi vanilia se bat spumă şi se îmbracă tortul.
Pofta buna!