Crap cu arpacas din: arpacas, crap, ceapa, usturoi, rosii, ardei, ulei, vin, pasta de tomate, cimbru, sare, piper, menta. Ingrediente: • 300 g arpacaş • 1 crap proaspăt, de 2 kg, fără cap • 1 legătură ceapă verde • 1 legătură usturoi verde • 500 g roşii din conservă sau proaspete • 3 ardei graşi […]
Arpacas cu usturoi
PrinteazaArpacas cu usturoi din: arpacas, ulei, ceapa, ardei, bulion, cimbru, rosii, piper, vin, usturoi.
- 500 g arpacaş
- 1,5 l apă
- ulei
- sare
- 5 cepe
- 3 ardei graşi
- 100 g bulion
- 500 g roşii
- cimbru
- piper
- 100 ml vin
- 3-4 căţei usturoi
Mod de preparare:
Speli arpacaşul în mai multe ape şi-l fierbi pe foc mic, 2 ore, într-o oală încăpătoare, cu un strop de ulei şi puţină sare.
Tai cepele julien şi le căleşti. Adaugi ardeii mărunţiţi şi stingi cu bulion.
Pui roşiile descojite şi tăiate cubuleţe.
In acest sos gros răstorni arpacaşul, potriveşti de sare, piper, cimbru, torni vinul şi înăbuşi totul un sfert de oră; zdrobeşti usturoiul şi-l pui peste arpacaş.
Pofta buna!
poate iti place si:
Salata de macrou cu fasole, naut si arpacas
Salata de macrou cu fasole, naut si arpacas din: macrou, arpacas, conserva de fasole si naut, lamai, ulei, patrunjel, mustar. Ingrediente: 4 fileuri de macrou 250 g arpacaş 1 conservă amestec de fasole şi năut 2 lămâi 2 linguri ulei de măsline pătrunjel verde muştar dulce Mod de preparare: Se fierbe arpacaşul în apă […]
Pofta buna!