Arpacas cu usturoi

Printeaza

Arpacas cu usturoi din: arpacas, ulei, ceapa, ardei, bulion, cimbru, rosii, piper, vin, usturoi.

 

Ingrediente:Arpacas cu usturoi

  • 500 g arpacaş
  • 1,5 l apă
  • ulei
  • sare
  • 5 cepe
  • 3 ardei graşi
  • 100 g bulion
  • 500 g roşii
  • cimbru
  • piper
  • 100 ml vin
  • 3-4 căţei usturoi

 

Mod de preparare:

Speli arpacaşul în mai multe ape şi-l fierbi pe foc mic, 2 ore, într-o oală încăpătoare, cu un strop de ulei şi puţină sare.

Tai cepele julien şi le căleşti. Adaugi ardeii mărunţiţi şi stingi cu bulion.

Pui roşiile descojite şi tăiate cubuleţe.

In acest sos gros răstorni arpacaşul, potriveşti de sare, piper, cimbru, torni vinul şi înăbuşi totul un sfert de oră; zdrobeşti usturoiul şi-l pui peste arpacaş.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Crap polonez

Crap cu arpacas

Crap cu arpacas din: arpacas, crap, ceapa, usturoi, rosii, ardei, ulei, vin, pasta de tomate, cimbru, sare, piper, menta. Ingrediente: • 300 g arpacaş • 1 crap proaspăt, de 2 kg, fără cap • 1 legătură ceapă verde • 1 legătură usturoi verde • 500 g roşii din conservă sau proaspete • 3 ardei graşi […]

 

Salata de macrou cu fasole si naut

Salata de macrou cu fasole, naut si arpacas

Salata de macrou cu fasole, naut si arpacas din: macrou, arpacas, conserva de fasole si naut, lamai, ulei, patrunjel, mustar. Ingrediente: 4 fileuri de macrou 250 g arpacaş 1 conservă amestec de fasole şi năut 2 lămâi 2 linguri ulei de măsline pătrunjel verde muştar dulce   Mod de preparare: Se fierbe arpacaşul în apă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.