Dovlecei umpluti cu varza si nuca
PrinteazaDovlecei umpluti cu varza si nuca din: dovlecei, varza, nuca, sare, ceapa, rosii.
- 8 dovlecei
- 1 varza
- sare
- 1 ceapa
- 2 rosii
- nuca
Mod de preparare:
Se taie în două, pe lungime, 8 dovlecei şi se scobesc de miez. Se presară cu puţină sare şi se lasă la scurs. Se toacă o varză mică, se freacă cu sare şi se lasă câteva minute, după care se va scurge zeama.
Se căleşte în ulei 1 ceapă tocată, apoi se adaugă varza, se călesc împreună până se înmoaie, se adaugă 2 roşii tocate şi 10 bucăţi de miez de nucă pisate şi se mai călesc câteva minute cu mărar tocat.
Dovleceii se umplu cu această compoziţie, se aşază într-un vas termorezistent, se acoperă cu apă şi se presară cimbru.
Se dă vasul la cuptor 25-30 minute.
Pofta buna!