Placinta de mere cu pesmet

Printeaza

Placinta de mere cu pesmet din: faina, drojdie, zahar, bors, mere, pesmet, scortisoara.

Ingrediente:Placinta de mere cu pesmet

  • 1 cub drojdie proaspătă
  • făină cât cuprinde
  • câte 1 linguriţă sare şi zahăr
  • 250 g margarină
  • 350 ml borş
  • 5-6 mere
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Se rad merele şi se gătesc pe foc mic.

Se adaugă scorţişoara şi se lasă la răcit. Pentru aluat, se amestecă puţină făină cu margarina şi zahărul şi se obţine o compoziţie sfărâmicioasă. Se face un spaţiu în mijloc, se sfărâmă drojdia cu degetele, se adaugă borşul şi se omogenizează.

Se adaugă sare şi făină cât cuprinde, frământând până se obţine un aluat bun de întins, dar moale şi pufos.

Se împarte în două şi se întinde prima foaie. Se aşază într-o tavă de tartă unsă şi tapetată cu făină, se presară pesmet, se umple cu mere, peste care se presară din nou puţin pesmet.

Din restul de aluat se mai întinde o foaie şi se decupează cercuri mici, cu care se acoperă plăcinta. Se ung cu apă şi se coace plăcinta la foc mediu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.