Rulada de pui cu vin
PrinteazaRulada de pui cu vin din: piept de pui, vin, legume, ulei, sare, piper, susan.
- 2 piepţi de pui
- 1 pahar cu vin alb
- 1-2 pahare cu apă
- sare şi piper
- 200 g amestec de legume
- 1 lingură unt cu conţinut scăzut de grăsime (opţional)
- 1 lingură cu ulei
- apă
- 1 praf de sare
- seminţe de susan crude, pentru decor
Mod de preparare:
Se fierbe amestecul de legume (orez, mazăre, morcov şi porumb) al dente, cu un praf de sare, unt, ulei şi apă cât să le acopere cu un deget. în funcţie de regimul fiecăruia, se înlocuieşte untul cu ulei de măsline, care este mai sănătos.
De asemenea, trebuie ţinut cont că legumele nu se călesc, ci se fierb.
Se desfac piepţii de pui uşor cu cuţitul, se acoperă cu folie de plastic şi se bat uşor cu ciocănelul de şniţele. Se umple fiecare piept cu amestec de legume şi se rulează, apoi se aşază în tavă pe un strat subţire de ulei.
Se adaugă condimentele şi vinul, dar şi 1-2 pahare cu apă. Se presară susan şi se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, cam o oră, până se rumenesc. Este bine ca susanul să fie adăugat la final.
Se servesc cu salată de legume.
Pofta buna!